Naujienos

2022-05-21

„Litgrid“ užbaigė tarptautinės elektros jungties „LitPol Link“ remontą

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ šeštadienį po atliktų planinės priežiūros darbų atnaujino Lietuvos ir Lenkijos elektros sistemų jungties „LitPol Link“ darbą.
 
„LitPol Link“ jungtis yra Baltijos šalių elektros sistemos vartai į vakarus, per kuriuos vyks prisijungimas prie kontinentinės Europos tinklų. Iki sinchronizacijos ši jungtis yra svarbi elektros prekybai ir Lietuvos sistemos patikimui. Siekiame užtikrinti sklandų jungties veikimą, o tam yra būtina reguliariai patikrinti įrenginius. Nuo pirmadienio atlikome techninę įrenginių apžiūrą, galios patikrinimo ir keitiklio įtampų valdymo darbus. Visus darbus atlikome greičiau nei planavome ir šiandien įjungėme jungtį“, – sako „Litgrid“ Perdavimo tinklo departamento direktorius Vidmantas Grušas.
 
Dėl suplanuotų priežiūros darbų „LitPol Link“ jungtis buvo išjungta gegužės 16 d. Nuo  šeštadienio 14 val. „LitPol Link“ vėl veikia.
 
2021 m. „LitPol Link“ elektros jungties prieinamumas rinkai buvo 87,5 proc.
 
500 MW galios „LitPol Link“ jungtį sudaro dvi 163 km ilgio 400 kV elektros perdavimo linijos Alytus-Elkas ir keitiklių stotis Alytuje. Jungtis pradėjo veikti 2015 m.