Naujienos

2021-04-01

„Litgrid“ skelbia viešą konsultaciją dėl Rinkos veiklos sustabdymo ir atkūrimo bei atsiskaitymo, kai rinkos veikla sustabdyta, taisyklių

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorius „Litgrid“ parengė pasiūlymą dėl Rinkos veiklos sustabdymo ir atkūrimo bei atsiskaitymo, kai rinkos veikla sustabdyta, taisyklių ir skelbia viešą konsultaciją.
 
Vadovaudamasis 2017 m. lapkričio 24 d. Komisijos reglamento (ES) 2017/2196 dėl tinklo kodekso, kuriame nustatomi elektros sistemos avarijų šalinimo ir veikimo atkūrimo reikalavimai, 36 ir 39 straipsniais, „Litgrid“ parengė pasiūlymą dėl rinkos veiklos sustabdymo ir atkūrimo bei atsiskaitymo, kai rinkos veikla sustabdyta, taisyklių.
 
Pagal Tinklo kodekso 7 straipsnį, operatorius, prieš teikdamas pasiūlymą Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai, privalo paskelbti viešą pasiūlymo konsultaciją, kuri trunka ne trumpiau nei vieną mėnesį, todėl „Litgrid“ teikia pasiūlymą viešai konsultacijai nuo 2021 m. balandžio 1 d. iki 2021 m. gegužės 1 d.
 
Maloniai prašome Jus pateikti savo nuomonę ir pasiūlymus užpildant žemiau pateiktą formą ir išsiunčiant ją „Litgrid“ el. paštu [email protected].
 
Tikimės sklandaus ir aktyvaus bendradarbiavimo.
 
Pridedami dokumentai: