Naujienos

2022-06-23

Atšaukiamas Kaliningrado elektros sistemos izoliuoto darbo bandymas

Birželio 25 dieną numatytas Kaliningrado elektros sistemos izoliuoto darbo bandymas neįvyks. Apie tai Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorę „Litgrid“ šiandien informavo Rusijos Federacijos elektros sistemos operatorius.
 
Rusijos Federacijos elektros sistemos operatorius bandymą planavo vykdyti šeštadienį, jo numatyta trukmė – 8 valandos.
 
Iki šiol Kaliningradas atliko tris izoliuotos darbo bandymus: pirmasis vykdytas 2019 m. ir truko 72 valandas, antrasis 2020 m. truko 8 valandas, o trečiasis 2021 m. ir truko 8 val. 
 
Besiruošdama sinchronizacijai su kontinentinės Europos tinklais, šių metų rugsėjį Lietuva taip pat atliks izoliuoto darbo bandymą. Jo metu šalies elektros sistema bus pirmą kartą laikinai atjungta nuo IPS/UPS sinchroninės zonos ir dirbs salos režimu.
 
Pernai gruodį „Litgrid“ ir Lenkijos elektros perdavimo sistemos operatorė „PSE“ atliko išskirtinį bandymą, kurio metu dalis Lietuvos elektros energijos sistemos pirmą kartą istorijoje dirbo sinchroniškai su Lenkijos sistema, o kartu ir su kontinentinės Europos sinchronine zona.  2020 m. vasarą „Litgrid“ atliko dalies Lietuvos elektros sistemos bandymą.