Naujienos

2022-05-30

Viešoji konsultacija dėl elektros energijos gamintojų pasinaudojimo elektros tinklais tvarkos aprašo

 
 „Litgrid“ kviečia investuotojus, atsinaujinančios energetikos projektų vystytojus aktyviai dalyvauti ir teikti pastabas dėl „Litgrid" AB elektros energijos gamintojų pasinaudojimo elektros tinklais tvarkos aprašo ir jo priedų pakeitimų​. Šiuos dokumentus Lietuvos elektros perdavimo operatorė VERT pateikė gegužės 27 d. 
 
Atkreipiame dėmesį, kas keičiasi naujajame apraše:
- patikslinta protokolo pasirašymo procedūra;
- patikslinti atvejai, kada ketinimų protokolas ir galios bei pralaidumų rezervavimas netenka galios;
- pabrėžiama, kad išankstinės prijungimo sąlygos ir ketinimų protokolas nėra perleidžiami kitam asmeniui;
- numatoma, kad gamintojas, gavęs leidimą plėtoti elektros energijos gamybos pajėgumus ne rečiau kaip kas ketvirtį, „Litgrid‘ teikia informaciją, įrodančią, kad gamintojas vykdo šiame leidime nurodytą veiklą ir ji nebuvo nutrūkusi ilgiau kaip 12 mėnesių;
- tinklų operatoriui kilus įtarimų, kad gamintojo leidime plėtoti elektros energijos gamybos pajėgumus nurodyta veikla buvo nutrūkusi ilgiau kaip 12 mėnesių, informuoja VERT. VERT, įvertinusi tinklų operatoriaus pateiktą informaciją, priima sprendimą dėl išduoto leidimo plėtoti elektros energijos gamybos pajėgumus panaikinimo;
- numatyti prijungimo paslaugos vykdymo ypatumai, gamintojui apsisprendus pasinaudoti prijungimo teise savo lėšomis įrengti, rekonstruoti, perkelti ar statyti elektros tinklus.
 
Maloniai kviečiame teikti pastabas ir pasiūlymus VERT iki gegužės 31 d. tokiomis priemonėmis: paštu Verkių g. 25C-1, Vilnius, LT-08223, faksu (8 5) 213 5270, el. paštu [email protected] arba per LR Seimo teisės aktų projektų informacinę sistemą.