Naujienos

2020-11-12

Visų Baltijos pralaidumo skaičiavimo regiono PSO regioninio tinklo eksploatavimo saugumo koordinavimo bendrosios nuostatos

 Vadovaujantis 2017 m. rugpjūčio 2 d. Komisijos reglamento 2017/1485, kuriuo nustatomos elektros energijos perdavimo sistemos eksploatavimo gairės, 76 ir 77 straipsniais, kiekvieno pralaidumo skaičiavimo regiono perdavimo sistemos operatoriai (PSO) kartu turi parengti pasiūlymą dėl bendrųjų tinklo eksploatavimo saugumo regioninio koordinavimo nuostatų. LITGRID AB, kartu su kitais Baltijos pralaidumo skaičiavimo regiono PSO, šį pasiūlymą parengė ir pateikė Valstybinei energetikos reguliavimo tarybai tvirtinti. Galutinis pasiūlymas buvo patvirtintas 2020 m. lapkričio 3 d.
 
Šios tinklo eksploatavimo saugumo regioninio koordinavimo nuostatos aprašo tinklo patikimumo vertinimo procesą, keitimosi informacija apie turimus taisomuosius veiksmus tarp atitinkamų PSO ir RSC tvarką, tinklo apribojimų ir taisomųjų veiksmų klasifikavimą, efektyviausių ir ekonomiškai veiksmingiausių taisomųjų veiksmų nustatymą, taisomųjų veiksmų įtakos vertinimo kriterijus ir taisomųjų veiksmų koordinavimo procesus, taip pat kaštų, atsiradusių dėl anksčiau minėtų aplinkybių, pasidalijimo taisykles pralaidumo skaičiavimo regione. Šiomis nuostatomis turi remtis pralaidumo skaičiavimo regiono PSO ir regiono patikimumo koordinatorius (RSC).