Naujienos

2022-12-22

Mindaugas Keizeris skiriamas „Litgrid“ valdybos nariu

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ valdybos nariu ketvirtadienį vykusiame neeiliniame visuotiniame akcininkų susirinkime buvo išrinktas energijos perdavimo ir mainų įmonių grupės „EPSO-G“ vadovas Mindaugas Keizeris.
 
M. Keizeris į „Litgrid“ valdybą iki jos kadencijos pabaigos 2024 metais buvo išrinktas kaip patronuojančios įmonės atstovas. Valdyboje jis pakeitė ligšiolinį jos pirmininką Algirdą Juozaponį, kuris nusprendė palikti „EPSO-G“ įmonių grupę ir nuo sausio pasitraukti iš „EPSO-G“ finansų direktoriaus pareigų.
 
 
Naująjį valdybos pirmininką „Litgrid“ valdyba išsirinks artimiausio posėdžio metu.
 
M. Keizeris nuo 2022 metų rugpjūčio eina „EPSO-G“ vadovo pareigas, iki tol jis 10 metų dirbo „Lietuvos energijos“ (šiuo metu „Ignitis grupės“) bendrovėse – ėjo grupės valdybos nario pareigas, dirbo dukterinių bendrovių valdybose ir stebėtojų tarybose. Nuo 2018 metų ėjo ESO valdybos pirmininko ir vadovo pareigas. M. Keizeris Vilniaus universitete yra baigęs verslo administravimo ir vadybos studijas, apsigynęs tarptautinio verslo magistro laipsnį, taip pat baigė profesionalių valdybos narių rengimo programą „Baltic Institute of Corporate Governance“.
 
2020 metais darbą pradėjusioje „Litgrid“ valdyboje dirba 4 nariai, renkami 4 metų kadencijai.
 
„EPSO-G“ įmonių grupę sudaro valdymo bendrovė „EPSO-G“, įmonės „Litgrid“, „Amber Grid“, „Baltpool", „Energy cells" ir „Tetas" bei netiesiogiai kontroliuojama „GET Baltic". „EPSO-G“ vienintelio akcininko teises ir pareigas įgyvendina Lietuvos Respublikos energetikos ministerija.