Naujienos

2022-12-01

„Litgrid“ vadovų komandą papildė AEI centro ir Strateginės infrastruktūros departamento vadovai

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ nuo gruodžio 1 d. stiprina vadovų komandą. Naujai suformuotam Atsinaujinančios energetikos integracijos (AEI) centrui vadovaus Ignas Junevičius, o Strateginės infrastruktūros departamentui – Martynas Gedaminskas.
 
„Per artimiausius kelerius metus Lietuvos elektros perdavimo sistemoje įvyks lūžis – iš elektros energiją importuojančios valstybės tapsime gamintojais, užsitikrinančiais šalies elektros poreikius, o perteklių – eksportuosime. Visa tai bus pasiekta plėtojant naujus atsinaujinančios energetikos projektus, didinant šalies elektros tinklo pralaidumą ir patikimumą. Nauji vadovų komandos nariai prisijungia pačiu įdomiausiu metu ir padės organizacijai sklandžiai įgyvendinti energetikos transformaciją”, “, – teigia „Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.
 
 
AEI centro vadovu tapęs I. Junevičius teigia, kad pasinaudojus šiuo metu vykstančiu atsinaujinančios energetikos išteklių (AEI) proveržiu ir technologijų pažanga galima sukurti apčiuopiamą naudą visuomenei – užtikrinti saugų ir patikimą energijos tiekimą, sudaryti sąlygas labiau prognozuojamoms elektros kainoms.
 
„Artimiausi mano prioritetai – suburti komandą, sukurti vieno langelio principu pagrįstus procesus bendradarbiavimui su klientais,  vykdyti AEI integravimo į perdavimo tinklą projektų koordinavimą „Litgrid“ viduje. Ateityje norėčiau, kad didelį dėmesį skirtume analitinėms kompetencijoms, taptume ne tik patikimu esamų projektų partneriu, bet ir fokusuotumėmės į plėtros galimybes. Pagrindinės darbo veiklos kryptys būtų esamų pajėgumų plėtra, naujų technologijų potencialas, patariamasis balsas AEI energetikos politikos formavime“, – teigia I. Junevičius.
 
I. Junevičius anksčiau dirbo „CIVITTA“ administracijos ir operacijų vadovu, buvo „Eurotela group“ valdybos pirmininkas. Jis yra baigęs ekonomiką, finansus ir verslo valdymą Stokholmo ekonomikos aukštojoje mokykloje Rygoje.
 
AEI centrą „Litgrid“ suformavo šių metų spalio mėnesį, jis koordinuos naujų atsinaujinančios energetikos elektrinių ir baterijų projektų prijungimą prie Lietuvos elektros perdavimo tinklo. Iki šiol centrui vadovo laikinasis direktorius Vidmantas Grušas.
 
Strateginės infrastruktūros departamento direktoriumi nuo gruodžio pradžios tapo M. Gedaminskas. Jis pastaruosius metus dirbo „Lietuvos geležinkelių“ motininėje įmonėje Techninės plėtros vadovo pareigose ir buvo atsakingas už Lietuvos geležinkelių saugią, tvarią ir inovatyvią techninę plėtrą, užtikrinant techninių krypčių suderinamumą su kitomis transporto modomis bei efektyvių techninių ir technologinių sprendinių diegimą.
 
 
M. Gedaminsko teigimu, perdavimo tinklas turi atliepti vis didėjančius elektros energijos panaudojimo poreikius. 
 
„Vienu iš pagrindinių tikslų sau keliu tai, kad perdavimo tinklo techniniai parametrai ir patikimumas atitiktų augančius Lietuvos elektros energijos gamybos ir vartojimo poreikius“, – teigia M. Gedaminskas. 
 
M. Gedaminskas yra įgijęs civilinės inžinerijos statybos magistro laipsnį Vilniaus Gedimino technikos universitete.