Naujienos

2023-02-25

„EPSO-G“ pradėjo „Litgrid“ ir „Amber Grid“ valdybos narių atranką

Energijos perdavimo ir mainų įmonių grupė „EPSO-G“ pradėjo atranką į grupės bendrovių „Litgrid“ ir „Amber Grid“ valdybų narių vietas. „Litgrid“ ieškoma technologinių inovacijų kompetencijų srities nepriklausomo valdybos nario, o „Amber Grid“ –patronuojančios bendrovės nominuojamo inovacijų ir žaliosios transformacijos kompetencijų srities valdybos nario.
 
Valdybų nariai renkami iki esamų „Amber Grid“ ir „Litgrid“ valdybų kadencijų pabaigos – 2024 metų balandžio 20 dienos. Kandidatų į valdybas dokumentų priėmimo terminas 2023 m. kovo 16 d.
 
„Litgrid“ nepriklausomo valdybos nario atranką vykdo atrankos komisija, kurią sudaro „EPSO-G“, Energetikos ministerijos ir Valdymo koordinavimo centro atstovai, pasitelkiant vadovų atrankos agentūros „AIMS International Lietuva“ ekspertus. Už „Amber Grid“ valdybos nario, kurį deleguotų patronuojanti  įmonė „EPSO-G“, atranką atsakingas „EPSO-G“ Atlygio ir skyrimo komitetas.
 
Patronuojančios bendrovės nominuojami nariai renkami iš „EPSO-G“ įmonių grupės darbuotojų.
 
„Amber Grid“ ir „Litgrid“ valdybas sudaro ketverių metų kadencijai renkami 5 nariai: „EPSO-G“ deleguoti nariai, du nepriklausomi valdybos nariai ir vienas valdybos narys – valstybės tarnautojas.
 
Daugiau informacijos: