Naujienos

2021-05-06

Pratęsti „LitPol Link“ planinės priežiūros darbai

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorius „Litgrid“ informuoja, kad atliekant planinės Lietuvos ir Lenkijos elektros sistemų jungties „LitPol Link“ priežiūros darbus, buvo aptiktas pažeidimas 400 kV transformatoriaus įvade. Planuojama, kad priežiūros darbai bus tęsiami iki gegužės 28 d.
 
Dėl suplanuotų priežiūros darbų „LitPol Link“ jungtis buvo išjungta pirmadienį, gegužės 3 d. 8 val. Pagal pirminį planą, jungtis turėjo vėl pradėti veikti penktadienį, gegužės 7 d. 18 val. Ketvirtadienį rinka buvo informuota, kad atjungimas pratęsiamas iki gegužės 28 d. 15 val. tam, kad būtų tinkamai sutvarkytas aptiktas pažeidimas 400 kV transformatoriaus įvade.
 
„Siekiame užtikrinti, kad jungtis veiktų sklandžiai, tad planinės priežiūros darbus, kurie vyksta kartą per metus, atliekame itin kruopščiai. Vieno iš patikrinimų metu aptikome transformatoriaus įvado defektą. Tai nėra kritinis defektas, tačiau įtrūkimo nesutvarkius, jis gali didėti ir tuomet rizikuotume susidurti su kur kas rimtesnėmis problemomis. Tad planinės priežiūros darbus turėsime pratęsti, tačiau ši situacija įrodo, kodėl būtina reguliariai patikrinti įrenginius ir atlikti profilaktinius darbus“, – sako „Litgrid“ Perdavimo tinklo departamento direktorius Vidmantas Grušas.
 
2020 m. „LitPol Link“ elektros jungties prieinamumas rinkai buvo 92,41 proc.
 
500 MW galios „LitPol Link“ jungtį sudaro dvi 163 km ilgio 400 kV elektros perdavimo linijos Alytus–Elkas ir keitiklių stotis Alytuje. Jungtis pradėjo veikti 2015 m.