Naujienos

2020-10-27

Pradedama „Litgrid“ bendrovės vadovo (-ės) atranka

Valstybės valdomai energijos perdavimo ir mainų įmonių grupei EPSO-G priklausanti AB „Litgrid“ skelbia viešą generalinio direktoriaus (-ės) atranką.  Kandidatuoti kviečiama iki gruodžio 1 d. 
 
Atranka į Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatoriaus vadovo (-ės) pareigas vyks pagal gerosios valdysenos praktiką renkant aukščiausiojo lygio įmonių vadovus.
 
„Litgrid“ vykdo svarbius sinchronizacijos su kontinentine Europa projektus, Nacionalinėje energetinės nepriklausomybės strategijoje keliamas užduotis dėl atsinaujinančių energijos šaltinių integracijos į šalies elektros perdavimo sistemą, kryptingai įgyvendina vadinamojo antiastravinio įstatymo nuostatas. Todėl valdyba siekia, kad įmonei vadovautų veržlus, tarptautinės bendradarbiavimo patirties turintis nepriekaištingos dalykinės reputacijos lyderis, gebantis sutelkti ir įkvėpti kolegas kartu kurti tvarią bendrovės ir šalies energetikos ateitį“, – sako „Litgrid“ valdybos pirmininkas Algirdas Juozaponis.
 
 
Kandidatą viešai skelbiamame konkurse „Litgrid“ valdybai padės atrinkti EPSO-G grupės atlygio ir skyrimo komitetas. Jame daugumą sudaro nepriklausomi nariai. Geriausiam galimam rezultatui užtikrinti komitetas pasitelks tarptautinę personalo paieškos ir atrankos agentūra MPS Baltic.
 
Užtikrinant atrankos skaidrumą ir nešališkumą procesas vyks keliais etapais, kurie apima atranką pagal kandidatų pateiktų dokumentų informaciją, pokalbius su atrankos agentūros, atlygio ir skyrimo komiteto ir „Litgrid“ valdyba bei geriausiai atrankos reikalavimus atitikančių kandidatų patikrą pagal Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos ir Korupcijos prevencijos įstatymų reikalavimus.
 
Tuomet komitetas pateiks nuomonę „Litgrid“ bendrovės valdybai dėl įmonės generalinio direktoriaus kandidatūros, kuri spręs, kuris iš kandidatų geriausiai atitinka bendrovės vadovui keliamus reikalavimus.
 
Planuojama, kad „Litgrid“ valdyba generalinį direktorių (-ę) išrinks 2021 m. vasarį.