Tinklo plėtra

Litgrid > Tinklo plėtra > Strateginiai projektai > Skirstykla „Darbėnai“

Skirstykla „Darbėnai“

330 kV skirstyklos „Darbėnai“ statyba
Projekto reikšmė 
Projektas reikalingas sinchronizuojant Baltijos šalių elektros energetikos sistemas su kontinentinės Europos tinklais ir integruojant naują tarpsisteminę nuolatinės srovės jungtį su Lenkija „Harmony Link“.
Projekto įgyvendinimas užtikrins perdavimo tinklo patikimumą ir padidins elektros energijos tiekimo saugumą.
 
Teritorijų planavimas
 
Informuojame apie parengtą žemės sklypų Benaičių k., Pelėkių k., S. Įpilties k., Žynelių k., Kretingos r. detaliojo plano koregavimą žemės sklypuose (kad. nr. 5647/0003:58, 5647/0003:81, 5647/0003:107) Žynelių k., Darbėnų sen., Kretingos r. sav.
 
 
Informuojame apie patvirtintą ir įregistruotą ypatingos valstybinės svarbos elektros energetikos sistemos sinchronizacijos projekto „Harmony Link jungties ir 330 kV skirstyklos „Darbėnai“ statyba“ inžinerinės infrastruktūros vystymo planą
 
 
Informuojame apie ypatingos valstybinės svarbos elektros energetikos sistemos sinchronizacijos projekto „Harmony Link jungties ir 330 kV skirstyklos „Darbėnai“ statyba“ atranką dėl poveikio aplinkai vertinimo:
 
 
Darbų kalendorius
2019 m. gruodžio 20 d. sudaryta sutartis dėl Elektros energetikos sistemos sinchronizacijos projekto „Harmony Link jungties ir 330 kV skirstyklos „Darbėnai“ statyba“ specialiojo teritorijų planavimo ir atrankos dėl poveikio aplinkai vertinimo paslaugų.
Projektas įgyvendintas bus 2025 m.