Naujienos

2021-04-19

„Litgrid“ pradeda Paberžės skirstyklos rekonstrukcijos darbus

 
Stiprindama patikimą elektros perdavimą regione, bendrovė „Litgrid“, valdanti šalies elektros perdavimo tinklą, pradėjo Paberžės skirstyklos rekonstrukcijos darbus.
 
Rekonstrukcijos metu bus atnaujinama dar 1966 m. pradėtos eksploatuoti skirstyklos įranga. Skirstyklos rekonstrukcija ne tik užtikrins patikimumą, bet ir ateityje mažins eksploatacines sąnaudas.
Darbai vyksta įgyvendinant projektą „110/35/10 kV Paberžės TP 110 kV skirstyklos  rekonstrukcija“. Darbus pagal viešųjų pirkimų sutartį atlieka ūkio subjektų grupė, kurią sudaro  dvi bendrovės: UAB „Elmova“ ir UAB „Voltmita“. Planuojama, kad projektas bus baigtas 2021 m., o jo vertė – apie 1,9 mln. Eur.
Visą skirstyklos rekonstrukcijos darbų laikotarpį „Litgrid“ užtikrins stabilų ir patikimą  elektros energijos tiekimą regiono gyventojams, organizacijoms bei verslui.
Lietuvos elektros energijos perdavimo sistemos operatorius „Litgrid“ Lietuvoje valdo virš 7246 tūkst. km aukštos įtampos oro linijų bei 236 transformatorių pastotes, ir nuolat rūpinasi jų patikimu veikimu jas plečiant bei rekonstruojant.