Naujienos

2024-01-05

„Litgrid“ palieka Strategijos departamento vadovas Liutauras Varanavičius

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorę „Litgrid“ po 14 metų darbo palieka Strategijos departamento vadovas Liutauras Varanavičius.

Darbą „Litgrid“ L. Varanavičius pradėjo tarptautinio bendradarbiavimo koordinatoriaus pareigose. Vėliau jis ėmėsi sinchronizacijos projekto įgyvendinimo, o nuo 2013 m. dirbo Strategijos departamento vadovu.

„Tai buvo ilga ir prasminga kelionė – brėžti kryptį strateginei šalies energetikos įmonei. Tačiau ateina laikas, kai reikia paklausti savęs apie ateitį ir ar vis dar einama vienu žingsniu. Dažnai ir požiūris į strategiją šviežiomis akimis gali duoti naują postūmį visai įmonės ir grupės veiklai“, – sako L. Varanavičius.
 
„Ačiū Liutaurui už jo ilgametį darbą „Litgrid“. Liutauras padėjo pagrindą sinchronizacijos projektui, jam vadovaujant Strategijos departamentui buvo pasirašytos esminės sutartys dėl sinchronizacijos projekto, jo lyderystė prisidėjo įgyvendinant strategines elektros jungtis su Lenkija ir Švedija. Liutauras buvo projektų valdymo sistemos diegimo organizacijoje pradininkas, vienas aktyviausių „Litgrid“ ambasadorių konferencijose, rūpinosi inovacijų įgyvendinimu. Vertiname jo indėlį ir linkime jam sėkmės ateityje“, – sako Rokas Masiulis, „Litgrid“ vadovas.
 
Liutauras Varanavičius
 
L. Varanavičius taip pat yra Nacionalinės Lietuvos energetikos asociacijos prezidentas, Baltijos jūros perdavimo sistemos plėtros priežiūros komiteto vicepirmininkas.

Savo darbą „Litgrid“ L. Varanavičius baigs sausio 31 dieną. Atranką į Strategijos departamento vadovo pareigas planuojama paskelbti artimiausiu metu.