Naujienos

2021-04-30

Naujuoju „Litgrid“ Sistemos valdymo departamento vadovu paskirtas Donatas Matelionis

Nuo gegužės 1 d. Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ Sistemos valdymo departamento vadovo pareigas pradeda eiti Donatas Matelionis, iki šiol laikinai vadovavęs šiam departamentui.
 
Viešai skelbtame konkurse į šią poziciją dalyvavo 9 kandidatai.
 
„Sistemos valdymo departamentas yra tas centras, kuris užtikrina stabilų ir saugų visos mūsų šalies elektros energetikos sistemos darbą. Naujajam vadovui keliamas labai aiškus tikslas – ne tik toliau užtikrinti sistemos valdymo saugumą, patikimumą ir kokybę, bet ir tinkamai pasirengti istoriniam žingsniui – savarankiškai valdyti mūsų valstybės elektros energetikos sistemą, kai prisijungsime prie kontinentinės Europos tinklų. Tai didelio profesionalumo ir atsidavimo reikalaujantis laikotarpis, todėl linkiu sėkmės ir išnaudoti visą sukauptą potencialą“, - sako Rokas Masiulis, „Litgrid“ generalinis direktorius.
 
„Esu dėkingas už išreikštą pasitikėjimą ir jaučiu didžiulę atsakomybę prisidėdamas prie tų projektų ir darbų, kurie yra strategiškai svarbūs mūsų valstybei ir kiekvienam elektros energijos vartotojui. Rezultatus sukuria žmonės, todėl džiaugiuosi dirbdamas su vieninga, stipria ir patyrusia komanda, su kuria nuosekliai tęsime pradėtus darbus ir priimsime naujus iššūkius“, - sako naujasis Sistemos valdymo departamento vadovas D. Matelionis.
 
Naujasis Sistemos valdymo departamento vadovas yra sukaupęs ilgalaikę darbo patirtį elektros energetikos sistemoje. 2008 m. D. Matelionis pradėjo dirbti „Litgrid“ Operatyvinio planavimo skyriaus inžinieriumi, nuo 2011 m. šiam skyriui vadovauja. D. Matelionis taip pat yra aktyviai įsitraukęs į „Litgrid“ tarptautinių projektų įgyvendinimą: vadovauja Baltijos balansavimo rinkos plėtros projekto darbo grupei, priklauso sinchronizacijos su kontinentinės Europos tinklais projekto komandai bei yra Europos  balansavimo energijos mainų platformos MARI sukūrimo projekto komiteto narys.
 
D. Matelionis Kauno technologijos universitete įgijo elektros inžinerijos bakalauro ir magistro laipsnius.