Naujienos

2020-12-02

„Litgrid“ vadovo atrankoje – 15 kandidatų

 
Valstybės valdomai energijos perdavimo ir mainų įmonių grupei EPSO-G priklausančiai AB „Litgrid“ paskelbus viešą generalinio direktoriaus/-ės atranką paraiškas pateikė 15 kandidatų.
 
Lietuvos elektros perdavimo operatorius „ Litgrid“ vykdo svarbius sinchronizacijos su kontinentine Europa projektus ir Nacionalinėje energetinės nepriklausomybės strategijoje keliamas užduotis dėl atsinaujinančių energijos šaltinių integracijos į šalies elektros perdavimo sistemą, įgyvendina vadinamojo antiastravinio įstatymo nuostatas. Todėl bendrovės valdyba siekia, kad įmonei vadovautų veržlus, tarptautinės bendradarbiavimo patirties turintis nepriekaištingos dalykinės reputacijos lyderis, gebantis sutelkti ir įkvėpti kolegas kartu kurti tvarią bendrovės ir šalies energetikos ateitį.
 
Pagal gerosios valdysenos praktiką, geriausią kandidatą viešai skelbiamame konkurse „Litgrid“ valdybai padeda atrinkti EPSO-G grupės atlygio ir skyrimo komitetas. Jame daugumą sudaro nepriklausomi nariai.
 
Geriausiam galimam rezultatui užtikrinti komitetas yra pasitelkęs tarptautinę personalo paieškos ir atrankos agentūrą "MPS Baltic".
 
Užtikrinant atrankos skaidrumą ir nešališkumą, toliau procesas vyks keliais etapai, po kiekvieno jų atrenkant geriausiai reikalavimus atitinkančius kandidatus.
 
Pradžioje atranka vyks pagal kandidatų pateiktų dokumentų informaciją, po to vyks pokalbiai su atrankos agentūros, atlygio ir skyrimo komiteto ir „Litgrid“ valdyba. Taip pat vykdoma geriausiai atrankos reikalavimus atitinkančių kandidatų patikra pagal Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos ir Korupcijos prevencijos įstatymų reikalavimus.
 
Tuomet komitetas pateiks nuomonę „Litgrid“ bendrovės valdybai dėl  įmonės generalinio direktoriaus kandidatūros, kuri spręs, kuris iš kandidatų geriausiai atitinka bendrovės vadovui keliamamus reikalavimus.
 
Planuojama, kad „Litgrid“ valdyba generalinį direktorių/-ę išrinks 2021 m. vasarį.