Elektros rinka

Litgrid > Elektros rinka > Viešosios konsultacijos > Viešoji konsultacija dėl Baltijos šalių apkrovos ir dažnio valdymo rezervo išankstinių kvalifikacinių reikalavimų derinimo dokumento

Viešoji konsultacija dėl Baltijos šalių apkrovos ir dažnio valdymo rezervo išankstinių kvalifikacinių reikalavimų derinimo dokumento

 
PATIKSLINTI SUDERINTI BALTIJOS LFC REZERVŲ IŠANKSTINĖS KVALIFIKACIJOS PRINCIPAI
 
2021 m. sausio 21 d. Lietuvos perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“  interneto svetainėje paskelbė atnaujintą Baltijos apkrovos dažnių kontrolės blokų plėtros ir Baltijos šalių balansavimo pajėgumų rinkų koncepcijos aprašą, kuriame numatyta parengti bendras kvalifikacines sąlygas ištekliams, naudojamiems Baltijos perdavo sistemų dažnio išlaikymo rezervams (FCR) ir dažnio atkūrimo rezervams (FRR) . Europos Komisijos reglamento 2017/1485, nustatančio elektros perdavimo sistemos veikimo gaires, 155 straipsnio 1 dalis ir 159 straipsnio 1 dalis reikalauja, kad kiekviena perdavimo sistemos operatorė parengtų FCR ir FRR išankstinio kvalifikavimo procesą ir viešai paskelbtų išsamią informaciją apie FCR ir FRR išankstinio kvalifikavimo procesą.
2021 m. lapkričio 15 d. „Litgrid“ drauge su kitomis Baltijos šalių elektros perdavimo sistemos operatorėmis paskelbė suderintus Baltijos LFC rezervo kvalifikacijos  principus ir pradėjo viešas konsultacijas, kviesdama rinkos dalyvius pareikšti savo nuomonę ir atsakyti į Baltijos perdavimo sistemos operatorėms  pateiktus klausimus dėl suderintų principų.
Viešų konsultacijų metu buvo gauti penkių rinkos dalyvių atsiliepimai, iš viso gauti 182 klausimai ir pastabos dėl Baltijos LFC rezervo išankstinio kvalifikacinio suderinimo principų. Baltijos perdavimo sistemos operatorės kartu peržiūrėjo gautus klausimus ir pastabas, parengė atsakymus į rinkos dalyvių klausimus ir pasiūlymus bei atnaujino suderintus Baltijos LFC rezervo išankstinio kvalifikavimo principus.
Baltijos šalių  perdavimo sistemos operatorės,  laikydamosi suderintų Baltijos šalių LFC rezervo išankstinio kvalifikavimo principų, pradėjo rengti nacionalines taisykles.
Baltijos elektros perdavimo sistemos operatorių  parengtus atsakymus ir suderintus Baltijos LFC rezervo išankstinės kvalifikacijos principus galite peržiūrėti žemiau pateiktuose dokumentuose:
 
 
2022 03 31