Apie Litgrid

Litgrid > Apie Litgrid > Privatumo pranešimas

Privatumo pranešimas

Įžanga 
 
LITGRID AB (toliau – Bendrovė), kuri yra Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorė, vykdydama savo veiklą tvarko (renka, apdoroja, saugoja ir kt.) Jūsų asmens duomenis.
Bendrovė siekia tinkamai įgyvendinti Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (toliau – BDAR), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo ir kitų teisės aktų reikalavimus bei siekia laikytis skaidrumo principo ir supažindinti, paaiškinti visuomenei bei visiems duomenų subjektams, kad Bendrovė imasi aktyvių veiksmų, jog visi Bendrovėje tvarkomi asmens duomenys būtų saugūs, o visi asmenys, kurių duomenys tvarkomi – tinkamai informuoti.
Šiame Jums skirtame Privatumo pranešime yra pateikiama pagrindinė informacija apie Jūsų asmens duomenų tvarkymą Bendrovėje – iš kur Jūsų asmens duomenis gauname, kokiais tikslais ir pagrindais juos tvarkome, kam galime juos teikti, kokias teises Jūs turite bei kaip galite jas įgyvendinti.  
 
Papildoma informacija apie Jūsų asmens duomenų tvarkymą gali būti pateikiama ir (arba) nurodoma sutikimų formose, sutartyse, susitarimuose, viešai skelbiamose politikose, vidiniuose Bendrovės teisės aktuose ir kituose dokumentuose. 
Bendrovė turi teisę vienašališkai pakeisti arba papildyti šį Privatumo pranešimą. Apie Privatumo pranešimo pakeitimus Bendrovė informuoja paskelbiant apie tai Bendrovės interneto svetainėje. Galite pasižiūrėti į datą „Atnaujinimo data“, kuri nurodoma Privatumo pranešimo apačioje, norėdami sužinoti, kada Privatumo pranešimas atnaujintas paskutinį kartą.
Taip pat kviečiame susipažinti su UAB „EPSO-G“ įmonių grupės asmens duomenų apsaugos politika, kurioje yra papildomai pateikiamos gairės ir paaiškinimai dėl asmens duomenų tvarkymo ir apsaugos vykdomų procesų  UAB „EPSO-G“ įmonių grupėje, įskaitant ir Bendrovėje. 
 
Duomenų valdytojo atsakomybė ir kontaktai 
 
Už Jūsų asmens duomenų apsaugą atsakinga ir šių duomenų valdytoja, nustatanti informacijos apie Jus tvarkymo tikslus ir priemones, yra Bendrovė (LITGRID AB, juridinio asmens kodas 302564383). 
Jei turite klausimų, pastabų ar skundų dėl to, kaip mes renkame, naudojame ir saugome informaciją apie Jus, ar norite įgyvendinti savo, kaip duomenų subjekto, teises, galite kreiptis į Bendrovę – el. p. [email protected], Karlo Gustavo Emilio Manerheimo g. 8, LT-05131 Vilnius arba +370 707 02 171.  
Jeigu pastebėjote galimą asmens duomenų saugumo pažeidimą, susijusį su Bendrovėje vykdomu asmens duomenų tvarkymu, kviečiame kuo skubiau pranešti el. paštu [email protected]
 
Kokiais tikslais ir kokius Jūsų asmens duomenis tvarkome? 
 
Kokiais tikslais tvarkome Jūsų asmens duomenis
Kokius Jūsų asmens duomenis tvarkome
Kokiu pagrindu vadovaujantis tvarkome Jūsų asmens duomenis
 
Vartotojų naršymo interneto svetainėje patirties gerinimo bei interneto svetainės efektyvaus bei saugaus veikimo tikslu Detaliau skiltyje „Slapukų politika“. 
Turime teisėtą interesą tvarkyti Jūsų asmens duomenis (BDAR 6 str. 1 d. f p.).
Turime Jūsų sutikimą (BDAR 6 str. 1 d. a p.)
Jūsų pateiktų skundų, pasiūlymų, prašymų, pranešimų ir kitų raštų nagrinėjimo tikslu 
Vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas, tel. Nr., parašas, kreipimosi data, kreipimosi numeris (registracijos numeris) ir jame nurodyta informacija, nagrinėjimo rezultatas, jei su asmeniu, teikusiu prašymą, skundą ar pasiūlymą, buvo komunikuota el. paštu, šioje  komunikacijoje užfiksuoti asmens duomenys.
Turime teisėtą interesą tvarkyti Jūsų asmens duomenis (BDAR 6 str. 1 d. f p.). 
Turime teisę tvarkyti Jūsų asmens duomenis pagal teisės aktus (BDAR 6 str. 1 d. c p.). 
 
Sutarčių sudarymo ir vykdymo tikslu  Vardas, pavardė, asmens kodas arba gimimo data, tel. Nr., el. pašto adresas, banko sąskaitos numeris, parašas, atstovavimo pagrindas (įgaliojimas, įstatai ir kt.), įgaliojimo numeris, terminas, pareigos, atsiskaitymo informacija, atsiskaitymo laikotarpis, kita su sutarties sudarymu ir vykdymu susijusi informacija, atsižvelgiant į sutarties pobūdį. (BDAR 6 str. 1 d. b p.)
Kandidatų, pretenduojančių tapti Bendrovės darbuotojais ar kolegialių organų nariais, atrankos vykdymo tikslu
Vardas, pavardė, gimimo data, tel. Nr., darbovietė, el. pašto adresas, gyvenamoji vieta (adresas), išsilavinimas, gyvenimo aprašymo gavimo data, asmeninės savybės, darbo patirtis, užsienio kalbų mokėjimas, gebėjimas dirbti kompiuterio programomis, kita gyvenimo aprašyme, rekomendacijoje ir (ar) motyvaciniame laiške pateikta informacija, parašas, kandidato paraiškos dalyvauti atrankoje ir sąžiningumo deklaracijoje, interesų deklaracijoje pateikti duomenys. 
Turime teisę tvarkyti Jūsų asmens duomenis pagal teisės aktus (BDAR 6 str. 1 d. c p.).
Turime Jūsų sutikimą (BDAR 6 str. 1 d. a p.
Kandidatų, siekiančių eiti pareigas, patikimumo patikros vykdymo tikslu
 
Vardas, pavardė, pareigos, į kurias asmuo pretenduoja, sutikimo dėl asmens patikimumo patikrinimo pateikimo ir (ar) atšaukimo data, parašas, Lietuvos Respublikos korupcijos prevencijos įstatymo 16 straipsnyje ir (ar) LR nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatymo 17 straipsnyje nurodyti asmens duomenys (apimtis priklauso nuo atitinkamų institucijų Bendrovei pateikiamos informacijos).
Šiuo tikslu gali būti tvarkomi ir specialiųjų kategorijų asmens duomenys, jei juos mums pateikė kandidato patikrą vykdančios institucijos (Lietuvos Respublikos valstybės saugumo departamentas, Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerija).
Turime teisę tvarkyti Jūsų asmens duomenis pagal teisės aktus (BDAR 6 str. 1 d. c p.).
 
Turime Jūsų sutikimą (BDAR 6 str. 1 d. a p.)
Viešųjų pirkimų vykdymo ir organizavimo tikslu 
Vardas, pavardė, asmens kodas arba gimimo data, adresas, tel. Nr., pareigos ir kt. asmens duomenys,  atsižvelgiant į pirkimo objektą ir kvalifikacinius reikalavimus. 
Turime teisę tvarkyti Jūsų asmens duomenis pagal teisės aktus (BDAR 6 str. 1 d. c p.)
Vidinės ir išorinės komunikacijos, skirtos Bendrovės veiklai viešinti tikslu
 
Vardas pavardė, pareigos, tel. Nr. bei el. pašto adresas, nuotrauka, kita naujienoje ar pranešime, įraše nurodyta informacija.  Turime teisėtą interesą tvarkyti Jūsų asmens duomenis (BDAR 6 str. 1 d. f p.)
Bendrovės centrinės būstinės, teritorinių padalinių bei patalpų bei nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų saugumo užtikrinimo tikslu Vardas, pavardė, parašas, darbovietė (kai lankytojas dalyvauja ekskursijoje) renkami registruojant Bendrovės lankytojus šiems patenkant į Bendrovės patalpas, taip pat į vaizdo kamerų stebėjimo teritoriją patekusių asmenų vaizdo duomenys.  
Turime teisėtą interesą tvarkyti Jūsų asmens duomenis (BDAR 6 str. 1 d. f p.).
Turime teisę tvarkyti Jūsų asmens duomenis pagal teisės aktus (BDAR 6 str. 1 d. c p.).
Servitutų administravimo ir kompensacijų išmokėjimo tikslu Asmens vardas, pavardė, adresas, telefono numeris, elektroninis paštas, žemės sklypo kadastrinis numeris, unikalus numeris ir sklypo adresas, sklypo savininko gimimo data, asmens kodas, asmens banko sąskaitos numeris, banko pavadinimas, įgalioto asmens įgaliojime pateikti asmens duomenys, asmens duomenys, pateikti kartu su besikreipiančio asmens pridedamais dokumentais.
Turime teisę tvarkyti Jūsų asmens duomenis pagal teisės aktus (BDAR 6 str. 1 d. c p.).
(BDAR 6 str. 1 d. b p.)
 
Rinkos tyrimo ir apklausų vykdymo tikslu
Vardas, pavardė, el. pašto adresas, telefono numeris, apklausos turinyje esanti informacija.
Turime teisėtą interesą tvarkyti Jūsų asmens duomenis (BDAR 6 str. 1 d. f p.).
Turime Jūsų sutikimą (BDAR 6 str. 1 d. a p.)
Bendrovės inicijuotų infrastruktūros projektų teritorijų planavimo dokumentų rengimo tikslu, siekiant informuoti žemės sklypų savininkus apie specialiųjų žemės naudojimo sąlygų nustatymą bei servitutų nustatymą Duomenys apie žemės sklypo adresą, žemės sklypo kadastro numerį, žemės sklypo naudotojo vardą, pavardę, adresą. Turime teisę tvarkyti Jūsų asmens duomenis pagal teisės aktus (BDAR 6 str. 1 d. c p.).
Išankstinių prijungimo, projektavimo ar prisijungimo sąlygų trečiosioms šalims parengimo ir išdavimo tikslu Vardas, pavardė, telefono numeris, elektroninio pašto adresas, priklausomai nuo poreikio ir duomenų apimties - pageidaujama planuojamų elektros energijos vartotojo įrenginių prijungimo prie elektros perdavimo tinklo vieta (pvz. žemės sklypo adresas, kadastrinis numeris, unikalus numeris, koordinatės ir pan.).
Turime teisę tvarkyti Jūsų asmens duomenis pagal teisės aktus (BDAR 6 str. 1 d. c p.).
(BDAR 6 str. 1 d. b p.)
 
Asmens duomenų gavimas ir teikimas
 
Bendrovė tvarko asmens duomenis, kuriuos pateikiate Jūs patys (pavyzdžiui, siekdami tapti Bendrovės klientais, kreipdamiesi dėl Bendrovės teikiamų paslaugų užsakymo), arba kuriuos Bendrovė gauna iš kitų viešojo arba privataus sektoriaus šaltinių, pavyzdžiui, valstybės registrų (siekiant nustatyti nekilnojamojo turto objektų savininkus), asmenų, kuriuos atstovaujate (pavyzdžiui, tiekėjų, su kuriais sudaromos sutartys) bei kitais atvejais. 
Taip pat Jūsų asmens duomenis Bendrovė gali perduoti kitiems duomenų gavėjams, kurie turi teisę gauti šiuos duomenis, pavyzdžiui, savo partneriams,  kitoms UAB „EPSO-G“ įmonių grupės bendrovėms, paslaugų teikėjams, priežiūros, vidaus ir išorės audito įmonėms, bankams ir kitas finansines paslaugas teikiančioms įstaigoms, teismams bei teisėsaugos įstaigoms, draudimo įmonėms ir kitiems teisėtus interesus turintiems asmenims. 
Kai asmens duomenis kitiems tretiesiems asmenims Bendrovė perduoda kaip pasitelktiems duomenų tvarkytojams, prieš pasitelkdami juos įsitikiname, kad šie asmenys taiko tinkamas technines ir organizacines priemones, užtikrinančias saugų asmens duomenų tvarkymą ir tinkamą duomenų apsaugos lygį pagal galiojančius Europos Sąjungos teisės aktus.
 
Bendrovė Jūsų asmens duomenų į trečiąsias šalis (už ES / EEE ribų) šiuo metu neperduoda. Esant būtinumui Jūsų asmens duomenis perduoti už ES / EEE ribų šiame Privatumo pranešime nurodytais tikslais, vadovausimės BDAR įtvirtintais reikalavimais ir informuosime Jus apie tokį asmens duomenų perdavimą.
 
Asmens duomenų apsauga ir saugojimas 
 
Bendrovė kaip duomenų valdytoja yra įgyvendinusi Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos teisės aktuose nustatytus organizacinius ir techninius duomenų saugumo užtikrinimo reikalavimus. 
Pagrindinės asmens duomenų apsaugos užtikrinimo priemonės yra skirtos apsaugoti asmens duomenis nuo neteisėtos prieigos, atskleidimo, atsitiktinio praradimo, pakeitimo ar sunaikinimo ar kitokio neteisėto tvarkymo. 
Asmens duomenų saugojimas Bendrovėje vykdomas laikantis bendrojo principo, kad asmens duomenys turi būti laikomi tokia forma ir tiek laiko, kad duomenų subjektų tapatybę būtų galima nustatyti ne ilgiau, nei tai yra būtina pasiekti tikslus, dėl kurių asmens duomenys yra tvarkomi. 
Pasibaigus asmens duomenų saugojimo terminui, Bendrovė nedelsiant ištrina šiuos duomenis. 
 
Duomenų subjektų teisių įgyvendinimas
 
Bendrovėje, vadovaujantis BDAR, yra įgyvendinamos šios pagrindinės duomenų subjektų, kurių asmens duomenys yra tvarkomi Bendrovėje, teisės: 
 
- teisė žinoti (būti informuotam) apie savo asmens duomenų tvarkymą Bendrovėje; 
- teisė susipažinti su Bendrovėje tvarkomais savo asmens duomenimis ir gauti jų kopiją; 
- teisė reikalauti ištaisyti netikslius ar neteisingus asmens duomenis; 
- teisė reikalauti ištrinti asmens duomenis („teisė būti pamirštam“); 
- teisė apriboti asmens duomenų tvarkymą; 
- teisė nesutikti su asmens duomenų tvarkymu; 
- teisė perkelti asmens duomenis; 
- teisė pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai; 
- teisė laisvai ir netrukdomai atšaukti duotą sutikimą. 
 
Duomenų subjekto teisės gali būti neįgyvendinamos, jeigu BDAR yra numatyti šių teisių neįgyvendinimo atvejai arba jeigu duomenų tvarkymas neatitinka sąlygų dėl kurių tam tikra duomenų subjekto teisė būtų įgyvendinta (pavyzdžiui, jeigu Bendrovė tvarko asmens duomenis, vadovaudamasi įstatymų nuostatomis, teisė ištrinti asmens duomenis („teisė būti pamirštam“) nebus įgyvendinama). 
Duomenų subjekto teisės gali būti įgyvendinamos tik tais atvejais, kada pats duomenų subjektas arba jo atstovas suteikia Bendrovei galimybę nustatyti duomenų subjekto asmens tapatybę. 
Visi veiksmai pagal duomenų subjekto prašymus įgyvendinti duomenų subjekto teises atliekami ir informacija teikiama Bendrovėje nemokamai (neatlygintinai), išskyrus atvejus, kada duomenų subjektas pakartotinai kreipiasi dėl tų pačių aplinkybių ir tų pačių asmens duomenų teisių įgyvendinimo pakartotinai ir sistemingai ir tai sukelia papildomas administracines išlaidas Bendrovei, taip pat atvejais, kada prašymas yra nepagrįstas arba neproporcingas. 
Bendrovės veiksmus ar neveikimą, įgyvendinant duomenų subjekto teises, taip pat jei manote, kad tvarkydama Jūsų asmens duomenis Bendrovė pažeidžia duomenų apsaugos teisės aktus, turite teisę skųsti pats arba per atstovą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai L. Sapiegos g. 17, Vilnius, el. paštas [email protected] , interneto svetainė www.vdai.lrv.lt , arba kitoms institucijoms, kurios teisės aktų nustatyta tvarka nagrinėja šiuos skundus. 
 
Norėdami įgyvendinti nurodytas Jūsų kaip duomenų subjekto teises, turite:
 
- išsiųsti prašymą Bendrovei el. paštu [email protected]
- asmeniškai pristatyti prašymą į Bendrovės būstinę adresu Karlo Gustavo Emilio Manerheimo g. 8, LT-05131 Vilnius;
- išsiųsti prašymą Bendrovei paštu, adresu Karlo Gustavo Emilio Manerheimo g. 8, LT-05131 Vilnius. 
 
ATNAUJINIMO DATA: 2023-06-30