Naujienos

2018-10-31

Baltijos regiono PSO susitikimas

Vakar Vilniuje įvyko aštuonių Baltijos jūros elektros Perdavimo sistemos operatorių susitikimas. Lietuvos, Lenkijos, Suomijos, Norvegijos, Estijos, Latvijos, Danijos ir Švedijos operatoriai aptarė svarbiausius šio meto iššūkius ir aktualijas, pasidalino patirtimi taikant įvairias technologijas.
Viena svarbiausių aptartų temų – trijų Baltijos šalių sinchronizacija su kontinentinės Europos tinklais, dabartinis jos etapas bei pasirengimas kitiems žingsniams. „Litgrid“ pristatė  sinchronizacijos iššūkius, šiam procesui būtino finansavimo eigą.  Didelio susidomėjimo sulaukė izoliuoto darbo bandymo, kuriam šiuo metu ruošiamasi, tema. „Litgrid“ pasidalino informacija apie dabartinį projekto statusą, atsakė į kilusius klausimus.
Šiaurės Baltijos šalių ir Lenkijos operatoriai labai susidomėję seka pasiruošimą izoliuoto darbo bandymui. Susitikimo metu jie ne tik susipažino su planais, bet ir išreiškė ketinimus suteikti visą reikalingą paramą ir pagalbą bandymo pasiruošimui ir vykdymui.   
Dalyviai diskutavo ir desinchronizacijos tema, kuri yra ne mažiau svarbus ir sudėtingas technologinis procesas.Operatoriai taip pat aptarė pokyčius nacionalinėse sistemose, pasiekimus ir naujoves, X-BID projekto statusą, tinklo kodeksų įgyvendinimo klausimus.